„Joacă-te cu noi” (2002) este un proiect dedicat copiilor din centre de plasament, derulat în Centrul pentru prevenirea infracţionalităţii de la Nădășel, județul Cluj-Napoca.
Proiectul a derulat ateliere cu activităţi de protecţie şi integrare socială prin acțiuni de animaţie şi comunicare.
Educație ecologică
Proiectul ecologic derulat de Asociația Maia „Hai trăieşte!” (2002), derulat în comuna Șuncuiș, judeţul Bihor, a avut ca obiective ecologizarea zonelor cu sau fără importanţă turistică de reziduurile poluante abandonate de turişti, semnalarea aspectului problematic al poluării în rândul turiştilor şi al comunităţii prin implicarea lor activă. Proiectul s-a desfăşurat în Platoul de la Peştera Vântului, Peştera Lesiana, Peştera Moanei, Valea Misidului.
Educație turistică
Asociația Maia a inițiat și organizat excursii pentru copiii instituţionalizaţi de la centrul maternal din Miercurea Nirajului, județul Mureș (2009). Excursiile au urmărit trasee turistice culturale și acțiuni de integrare socială pentru copii.
Educație pentru egalitatea de șanse
Asociația Maia s-a alăturat partener în Festivalul „Inimi de Lumină” (2010), organizat de Asociaţia IRSCA Gifted Education. Aceasta s-a desfăşurat în Târgu Mureş și Toplița, județul Harghita, și a avut ca interpreți 60 de copii din orfelinate, cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, la secţiunile muzică, dans şi interpretare .
Festivalul a vizat în mod special suportul acordat tinerilor aflaţi în sistemul instituţionalizat şi a avut ca preocupare majoră dezvoltarea unui colectiv în care copiii să-şi dezvolte abilităţile prin cooperare şi organizare proprie (self management). S-a urmărit crearea unui cadru în care să beneficieze de un program educaţional non-formal (bazat pe creativitate), aproape de lumea lor cunoscută, astfel încât să le permită o dezvoltare armonioasă a personalităţii şi talentului.
Educație non-formală
„Festivalul Steluţelor” (2010) este un proiect inovativ cultural, cu grupuri țintă copii între 9 și 14 ani și profesori ai acestora. Festivalul care urmărște implicarea şcolilor şi a profesorilor în activităţi extraşcolare şi într-o mai profundă comunicare cu copiii, întărirea relaţiilor de parteneriat dintre şcolile particulare şi private. Festivalul s-a desfășurat pe următoarele secțiuni: muzică uşoară, muzică populară şi muzică instrumentală.
Obiectivele urmărite au fost transformarea participanţilor în factori de promovare şi stimulare în rândul colegilor lor a interesului pentru activităţi culturale și creşterea consumului de cultură calitativă al grupului ţintă (segment de vârstă 9-14 ani).
Organizatori: Asociația „Prieteni fara frontiere”, Asociația “Maia” si Asociația IRSCA Gifted Education
Evenimentul s-a desfășurat sub patronatul Consiliului Judetean Ilfov și al Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii traditionale